Beweeg-wijs zwanger

Als je zwanger bent, verandert je lichaam, dat hoort er nu eenmaal bij. De belasting neemt toe, terwijl je belastbaarheid juist afneemt. Bewegen wordt moeilijker.
Binnen de praktijk wordt de zwangerschapscursus Beweeg-wijs zwanger aangeboden, waar op de bovengenoemde veranderingen wordt ingegaan.
De cursus is bedoeld voor vrouwen vanaf 24 tot 28 weken zwangerschap en bevat 7 lessen (incl. partnerles) voor de bevalling en 5 lessen na de bevalling.

Voor de bevalling

Een belangrijk onderdeel is de individuele aandacht. Terwijl de cursus in groepsverband wordt gegeven is er ruimte voor individuele begeleiding. Je krijgt informatie over de veranderingen in je lichaam en de invloed hierop op je spieren, gewrichten en je lichaamsopbouw. Op basis daarvan ga je je spieren versterken en tijdens dagelijkse handelingen toepassen. Daarnaast leer jij ook goed en efficiënt te bewegen en je gewrichten op de juiste manier te gebruiken.
Alle fasen van de bevalling komen aan bod en vooral hoe daarop te anticiperen.  
Je gaat ademhalingsoefeningen toepassen en houdingen ervaren, die helpen bij het opvangen van weeën.

De partnerles

In de praktijk wordt vaak duidelijk dat de partner weinig kennis heeft over wat de bevalling inhoudt. Ook weten zij vaak niet wat ze kunnen verwachten en wat ze kunnen doen tijdens de bevalling.  
Tijdens de partnerles worden de fasen van bevalling besproken en krijgt de partner vaardigheden aangeleerd waarmee  hij tijdens de bevalling kan ondersteunen.

Na de bevalling

Een zwangerschap maar zeker ook een bevalling heeft een behoorlijke impact op het lichaam. Daarom is goede begeleiding bij het herstellen van groot belang.
Tijdens de lessen werken wij aan het versterken van je spieren en opbouw van de conditie. Je krijgt adviezen over de houdingen tijdens de verzorging van je baby.
Je neemt tijd voor je zelf, waardoor je goed voor je zelf zorgt.

Want: alleen als je goed voor je zelf zorgt kun je goed voor je familie zorgen.

Wil je nog meer informatie over de inhoud? Bekijk de flyer.

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 120,00. Afhankelijk van je zorgverzekering en paket wordt deze cursus vergoed. 
Het is ook mogelijk alleen de 5 lessen na de bevalling te volgen. De kosten hiervoor zijn dan € 50,00. 

Data

Beweeg-wijs zwanger (kompleet):

start dinsdag 16 augustus 2022 om 19.00 uur
Hier aanmelden
start dinsdag 22 november 2022 om 19.00 uur
Hier aanmelden
start dinsdag 4 oktober 2022 om 19.00 uur
Hier aanmelden

5 lessen na de bevalling:
Begin september - startdatum nog onbekend.  
Hier aanmelden