(Spannings-) hoofdpijn

Als je vaak hoofdpijn hebt is dat heel vervelend. Er heerst een zeurende pijn die bijna continu aanwezig is. Het is lastig om de pijn van je af te zetten. Soms helpen pijnstillers, maar helaas lang niet altijd. Hoofdpijn kan verschillende redenen hebben. Spanning in de nek, veroorzaakt door een verkeerde houding is daarbij een veelvoorkomende oorzaak. Oefentherapie Cesar helpt je om jouw houding te verbeteren en daarmee je spanningshoofdpijn te verminderen.

Symptomen van spanningshoofdpijn

Soms gaat de hoofdpijn gepaard met misselijkheid en duizeligheid, je gaat minder doen, je concentratievermogen neemt af en je hebt minder energie voor leuke dingen. Spanningshoofdpijn kan voorkomen op verschillende plekken. Zo kan de pijn zich concentreren aan de voorkant van je hoofd terwijl het voelt alsof er een strakke band omheen zit, maar de hoofdpijn kan zich ook bovenin je achterhoofd bevinden met uitstraling naar de nek.

De oorzaak: verhoogde spierspanning

Wanneer je last hebt van spanningshoofdpijn, komt dit doordat de spanning op de nek- en schouderspieren te hoog is. De spieren hebben aanhechtingen aan de schedel die bij een (te) hoge spanning als het ware aan de schedel trekken. Dit veroorzaakt hoofdpijnklachten.

Behandeling van spanningshoofdpijn

Om van deze klachten af te komen, is het belangrijk om na te gaan wat de reden is van de spanning en welke invloed jouw houding hierop heeft. Door samen een behandeltraject te starten, creëren we bewustzijn rondom jouw houding. De focus ligt daarbij op het bewerkstelligen van verandering, waardoor je zult zien dat de hoofdpijn langzaam maar zeker vermindert.

Tijdens de behandeling, zorgen we ervoor dat je:

  • Je bewust bent van de opbouw van de wervelkolom
  • Je bewust bent van de positie van de schoudergordel en je hoofd

  • Je houding tijdens dagelijkse handelingen zo kunt aanpassen dat je nek- en schouderspieren minder belast worden

  • De algehele spierspanning afneemt, waardoor de spieren minder sterk aan de schedel trekken

  • Je meer ontspannen bent en de hoofdpijn vermindert.

Herken je dit en wil je van de hoofdpijn af?