Nek- schouderklachten

Zo kom je af van je nek- en schouderklachten

Als je last hebt van je nek of van je schouders kan dat heel vervelend zijn. Vaak uit zich dit in de vorm van een strak gevoel in de nek, moeite met omkijken tijdens het autorijden of fietsen of tintelingen in de arm. Dit kan beperkend zijn in jouw dagelijks leven.

De oorzaak

Vaak komen de pijnklachten voort uit een verhoogde spierspanning in de nek. Daardoor worden de nekspieren verkort en komen zenuwbanen en bloedvaten in de knel. Vaak is een slechte houding hiervan de achterliggende oorzaak. Een massage geeft op korte termijn wel verlichting, maar meestal komt de pijn daarna gewoon weer terug. Het is daarom belangrijk om de klachten bij de bron aan te pakken.

De behandeling

Bij oefentherapie Cesar leer je hoe jouw rug de stand van je schouders en je hoofd kan beïnvloeden en welke effecten dit heeft op de spierspanning in je nek. Maar we gaan verder, want welke (dagelijkse) omstandigheden zorgen er eigenlijk voor dat jij een verkeerde houding aanneemt? Zit je bijvoorbeeld vaak en lang achter een beeldscherm of moet je veel bukken of tillen? Jouw houding veranderen gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag. Je krijgt daarom oefeningen die eenvouding toe te passen zijn in jouw dagelijks leven en waarmee we ervoor zorgen dat jij écht van je klachten afkomt.

Het effect

Na afloop van het behandeltraject weet je jouw houding goed op te bouwen, waardoor je schouders en hoofd in de juiste positie staan. Je spierspanning neemt af, waardoor je jouw hoofd en armen weer beter kunt bewegen.

Voor meer interessante tips kun je ook mijn video’s over de opbouw van de wervelkolom en het bekken, werkgerelateerde klachten en een oefening voor de nek bekijken. 

Wil jij van je nek- en schouderklachten af? Neem dan contact met mij op.