Houdingsgerelateerde klachten

De hele dag door ben je in beweging. Staan, zitten, bukken, tillen, je neemt steeds een nieuwe houding aan. De manier waarop je dagelijkse handelingen uitvoert, leidt soms echter tot klachten.

Klachten aanpakken bij de kern

De aandacht gaat vaak uit naar de pijn zelf, maar waar we niet altijd bij stilstaan, is het feit dat klachten ook een oorzaak hebben. Komt het door een verkeerde houding of door specifieke bewegingen? Wat doe je verkeerd? Bewustwording is een belangrijke eerste stap in een succesvolle behandeling. Oefentherapie pakt de klacht aan bij de kern. 

Kijk in de spiegel

Het aanpassen van je houding gaat niet van de een op de andere dag. Het voelt vaak ook heel onnatuurlijk aan. Daarom is het belangrijk om letterlijk in de spiegel te kijken. Het verschil is dan direct zichtbaar en het wordt daarmee eenvoudiger om de vertaalslag naar daadwerkelijke verandering te maken.

Toepasbare oefeningen

Vervolgens is het zaak om weten wat je moet doen om van jouw houdingsklachten af te komen. Tijdens de behandelingen gaan we actief aan de slag met het aanleren van passende oefeningen - bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, spierversterking, coördinatie of ontspanning - die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijks leven. We kijken daarbij goed naar wat je lichaam wel en niet aankan.

Het reslutaat

Aan het eind van het behandeltraject heb je jezelf een goede houding aangeleerd. Je hoeft hier niet of nauwelijks meer over na te denken. De bewegingen zijn minder belastend voor je lichaam en je gebruikt jouw spieren en gewrichten optimaal. Wanneer klachten onverhoopt terugkeren, weet jij hoe je deze vermindert met aangeleerde oefeningen.

Heb jij het gevoel dat jouw klachten door een verkeerde houding ontstaan? Neem vrijblijvend contact op, want gezond bewegen kun je leren!