Onze werkwijze

Verwijzing versus DTO

De meeste patiënten komen de praktijk binnen met een verwijzing van de huisarts of de specialist. Ook zonder een verwijzing kunt u gebruik maken van de diensten van Oefentherapie Beweeg-wijs door de Directe Toegankelijkheid Oefentherapie (DTO). Bij DTO wordt als eerste een screening gedaan om te bepalen of u met uw klacht en verhaal bij Oefentherapie Beweeg-wijs op de juiste plek bent. Indien dit niet zo is, wordt u doorgestuurd naar de huisarts.

Oefentherapie Beweeg-wijs werkt op afspraak. Voor vragen of het maken van een afspraak vul het contactformulier in. 

De eerste afspraak

Elke behandeling duurt 30 minuten. Wat neemt u mee: uw legitimatiebewijs/paspoort/rijbewijs, een handdoek, eventueel uitslagen van onderzoeken en de verwijsbrief.

De eerste afspraak is erg van belang. In een gesprek (anamnese) vertelt u wat uw klachten zijn en wat u wilt bereiken. Het onderzoek geeft aanvullende informatie over uw lichaam en wat wel en niet kan. Alle informatie wordt gebundeld en hier krijgt u een samenvatting en een conclusie van. Samen stellen wij uw individuele doelen op en bespreken wij het behandelplan om deze doelen te bereiken.

Elke behandeling is op maat en afgestemd op uw behoefte.

Een afspraak bij uw verwijzer of een specialist?

Wanneer u tijdens het behandeltraject een afspraak met uw verwijzer, huisarts of specialist hebt, krijgt u van mij een brief mee met informatie over wat wij gedaan hebben, de actuele situatie en het plan. De informatie wordt naar u terug gekoppeld zodat u nog de mogelijkheid heeft tot aanvulling.

Afsluiting van de behandeling en vervolg

Na afsluiting van het behandeltraject wordt een eindrapportage geschreven en wordt uw verwijzer en/of  huisarts geïnformeerd. Het vervolg bestaat uit een follow-up na 4 maanden. Ik neem contact met u op om te horen hoe het met u gaat. Mocht daarvoor al iets spelen kunt u natuurlijk al eerder bellen of mailen.

Verzuim

Mocht u een afspraak niet waar kunnen nemen, meldt u dan 24 uur van te voren af. Anders ben ik genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen.